Rituál zavíraní kostí

REBOZO MASÁŽ

je masáž, která se používá již mnoho let v indiánských kmenech, kde se tato technika dědí z generace na generaci.
Masáž Rebozo (speciální šátek) může být použita během těhotenství, u porodu, ale také v prvních týdnech po porodu, je součástí rituálu.

                

Rituál "zavírání kostí"

se provádí jako oslava a uctívání mateřství, pomáhá ženě navrátit se ke svému tělu, do svého nitra, je to jedinečný zážitek, který usnadní ženě přechod k mateřství. Poprodní zavinování je starý slovanský rituál. Kdysi dávno se věřilo, že žena se při zrození dítěte pohybuje na hranici mezi světy. Tento rituál pomáhá ženě aby se po porodu uzavřela jak tělesně tak duševně. Tento rituál je vhodný i pro ženy, které prožívají jakoukoliv ztrátu, trauma. Je vhodný i po císařském řezu. Tento rituál doporučuji na konci šestinedělí.  Na podrobnosti výběru bylinek, hudby, éterických olejů se domluvíme vždy předem. Vždy záleží na přání maminky.Rituál trvá cca 2-3 hodiny.

Průběh rituálu

Samotný rituál začíná příběhem proč žena chce tento rituál projít. Navození atmosféry pomůžou jednoduché relaxační techniky šátkem Rebozo, které uvolní tělo, svaly. V případě možnosti následuje bylinná koupel s využitím bylinek, aromaterapie, relaxační hudby. Pokud bylinná koupel není možná opečuji bříško jemnou masáží a bříško jemně zahřejeme. Použijeme masážní olej, bylinné měšce. 
Poté si žena lehne na podložku a za zvuku relaxační hudby či ticha, vše dle přání, obvážu ženu tradičními šátky a žena se ponoří sama do sebe. Poté ženu uvolním, odemknu pomyslné zámky.  Je příjemné mít čas pro sebe, proto doporučuji miminko svěřit na těchto pár hodinek blízkým, aby tento čas byl plně věnován ženě, vlastním pocitům a tělu. Je to rituál zcelení duše i těla, rituál obnovy ženy.

Samotná masáž Rebozo šátkem uvolňuje napětí v celém těle, v děložních i pánevních vazech. Masáž dává ženě pocit lehkosti v těle. Je lelmi relaxační, harmonizuje tělo, stimuluje krevní oběh. Při předporodních masážích udržuje dítě ve správné pozici, uvolňuje napětí v bedrech, uvolňuje pánev. Během porodu uvolní bederní bolesti, pomůže správné rotaci miminka a vstupu do pánve.