O mně

Jmenuji se Simona Kostelanská, jsem maminka dvou dětí, šťastně vdaná žena, dula, laktační poradkyně . První zkušenost s porodem přišla v roce 2010, kdy jsem mohla být u narození syna mé nejlepší kamarádky. Byl to zázrak, který mě vnitřně velmi zasáhl.

Narození prvního syna Matyáše v roce 2014 mi změnilo život a náhled na porody úplně.  Do té doby jsem pracovala 18 let v obchodě, managementu, vedla jsem lidi. Často jsem cestovala a žila v cizích zemích, kde jsem se věnovala i studiu. Velkou část profesního života zabíraly pracovní cesty, hodně v zahraničí.
Nyní se ve volném čase se věnuji józe, meditacím, mám ráda hory, turistiku, lyžování, běhání. hraju golf. Největší láskou je pro mě rodina. 

Proč dula?

První těhotenství bylo od prvního okamžiku šťastné a plné očekávání. Na porod jsme s manželem svědomitě připravili, absolvovali předporodní kurz, načetla jsem mnoho literatury, věnovala se meditacím a těhotenské józe. Těhotenství probíhalo bez komplikací, situace se však změnila 4 týdny před plánovaným termínem. Ozvy Matyáška byly špatné a po mnohých vyšetřeních se přistoupilo k plánovanému porodu v Ostravě Fifejdách. Syn se narodil spontálně a porod i přes všechny medicínské zásahy, byl krásný a spolu s manželem jsem zažili zázrak zrození. Vše se změnilo po porodu, kdy synovi byla diagnostikována těžká srdeční vada – sténoza aortální chlopně a rychlý transport do nemocnice Motol. Další dva měsíce jsme žili v nemocničním prostředí povětšinou na JIP, kde Matyášek podstoupil operaci srdce v šesti dnech a operaci plíce z důvodu pooperačních komplikací. Život se otočil a my se seznamovali s problematikou vad srdce, co vše pro nás a Matyáška bude toto onemocnění představovat. I přes všechny komplikace nás po skoro dvou měsících pustili domů a já hrdá na udržení laktace jsem se mohla začít věnovat běžným starostem maminek. Tato životní situace a samotný porod mi přinesl životní sílu, nový pohled na svět, zrození a výchovu dětí. Profesí duly si plním sen, přirozený porod, zdravé těhotenství mne naplňuje a mým posláním je pomoci každé mamince v průběhu těhotenství, porodu a doby šestinedělí. Je krásné být přítomna okamžiku zrození.

Sama jsem si zkusila, jak důležité je, aby se rodící žena cítila v bezpečí, aby věděla na koho se obrátit a aby porod byl krásným a nezapomenutelným zážitkem. Druhý porod dcerky Viktorky byl klidný,krásný a silný zažitek, kdy dula s manželem svou souhrou dokázali umocnit sílu okamžiku a podpořit mě v mé síle, rozhodování.

  Všem ženám přeji nádherný porod, dle jejich představ.

Ráda pomůžu maminkám prožít  krásné období porodu s láskou a klidem. Věnuji se i maminkám malých srdíček, poradím, jak se vyrovnat s touto diagnózou, pobytem v nemocnici, péči o malá srdíčka.

 K mým službám patří i organizované cvičení těhotných maminek,gravid jóga a cvičení po porodu, oraganizuji kurzy předporodní přípravy pro páry, individuální kurzy, tejpuji.  

Své služby nabízím v českém a anglickém jazyce.

"Každý si volí svou cestu, a já si vybrala".  Simona Kostelanská